De kom från havet

De kom från havet – Skulerövarnas sista färd, skriven av Bo R Holmberg
Höga Kusten Teaterförening
Nätra Hembygdsgård i Bjästa, Örnsköldsvik

Föreställningarna är flyttade till 2021

Under flera år (2006-2010) spelade vi en pjäs vid Skuleberget, Rövarna i Skuleberget, som tog avstamp i den gamla sägnen om hur rövarna lurades ut till Mjältön och togs av daga av bönderna från Berg.

Vi ville ta upp pjäsen igen men för ett par år sedan bytte vi spelplatsen vid Skuleberget till Nätra hembygdsgård. Rövarna i Skuleberget hör ihop med själva berget! Och att spela rövarna igen kändes inte lämpligt…

Men tänk om det var så att inte alla rövare omkom på Mjältön. Tänk om det var så att två överlevde – och nu beger sig till andra trakter, till havet, till Älgön och till Nätra …

Jo, det blev en ny pjäs, ett slags fortsättning på den förra. En berättelse om två rövare, om en by i Nätra långt tillbaka i tiden. Och om en grupp starka kvinnor – jo, byn är faktiskt ett matriarkat – som står beredda att ta itu med några skräckinjagande rövare.

Som vanligt blir det en hel del gammal folktro och en blandning av skämt och allvar som ni får ta del av. Och barn som agerar naturligtvis! En familjeföreställning för alla!

Manus: Bo R Holmberg
Regi: Iso Porovic, Teater Västernorrland

Var: Nätra hembygdsgård, Bjästa
När: juli 2021
Biljettpris: 200:- /100:- barn under 15 år (för grupper min 20 pers 180:- per biljett)
GRUPPER: Kontakta oss för gruppbokning!

Kontakt för information/bokning:
Sarita Sandström, 070-715 4659
Epost: info@hogakustenteaterforening.se