Egen verksamhet

VILL DU MEDVERKA I FILMINSPELNINGEN ”KATA KOMMER” AV MAJ WECHSELMANN

Dramadokumentär om agitatorn Kata Dalström spelas in i flera orter i Sverige. En av händelserna som finns med i filmen är Sandökravallerna år 1907. Scenen där arbetarna stormar in i strejkbrytarbarackerna på Sandö i ledning av bröderna Fritz och Henning Ståhl samt Albert Sundin och sedan döms i rätten med hårda straff med 14 andra, mestadels unga arbetare filmas in 3-5 september i Marieberg/Kramfors samt i Sollefteå.

ATR Västernorrland ansvarar tillsammans med sina teaterföreningar såväl för kostymerna som för medverkande. Vi söker statister till masscenen (stormandet) som spelas in i Marieberg/Kramfors söndag den 5 sep. Mycket män behövs, både barn i 12-15 års ålder, ungdomar och män i 30-50 år. Är du intresserad att vara med? Mejla lite info om dig själv till statist@atrvasternorrland.se.

INTRESSERAD AV LJUSSÄTTNING?
ATR-V arrangerar i samarbete med Nordlander Produktion en ljuskurs via Zoom med start på torsdag den 2 sep kl 18.30.  Fyra träffar, ca 60 minuter/gång. Du lär mer om placering och hängning av strålkastare, säkerhet, programmering, om ljussättning och samarbetet med regin, scenografi och mask, om momentsättning och keylight. Du kan vara nybörjare eller mer erfaren. Det kommer att användas ett speciellt ljusprogram som går att ladda ner till en vanlig PC. Anmälan/info på info@atrvasternorrland.se senast den 26 aug. Kursavgift 400 kr eller 100 kr/kväll, kan betalas med Swish eller via PG.

REGIUTBILDNING i samarbete med Teater Västernorrland startades på hösten 2020 och pågår under 2 år. På grund av pandemin blir det nystart på hösten 2021. Ansvarig ledare är teaterchefen Kristoffer Berglund. 18 deltagare från 11 olika föreningar och en folkhögskola, från 6 olika kommuner är med. Utbildning är fulltalig. Höstens utbildningshelger blir 30-31 oktober och 27-28 november.