Egen verksamhet

Teaterhelg på Ulvön 12-14 augusti 2022

Äntligen kan vi träffas igen på den vackra sommarön Ulvön med teatervänner från hela länet!
I år önskar vi teaterpedagogen Agneta Holmström och skådespelaren/regissören Kay Bradshaw välkomna som ledare. Det blir garanterat en rolig helg med teaterövningar och andra aktiviteter så väl för barn som för vuxna.
Teaterhelgen vänder sig till alla, både dig som är nybörjare och till dig med mer erfarenhet av teater. Barnen erbjuds egna aktiviteter parallellt med vuxengruppen.
Vi hyr hela Ulvö stugbyn och där har vi möjlighet till såväl lägereld som bastu och pooldopp.
Övernattning sker i 4-bädds stugor med eget kök och badrum. I mån av plats kan du hyra ”egen” stuga mot tillägg.

Kostnad: Vuxna 890 kr, barn/ungdom t.o.m. 20 år 650 kr inkl. logi (2 nätter) och aktiviteterna, exkl. mat och resor. All praktisk info kommer efter anmälan.
Info/anmälan: Sarita tel. 070-715 4659 eller mejl info@atrvasternorrland.se, senast den 22 juli. Antal bäddplatser är begränsade så att vänta inte för länge med anmälan.
Efter anmälan betalar du även anmälningsavgiften 300 kr/person på ATRs PG 48 16 388-5.

VILL DU MEDVERKA I FILMINSPELNINGEN ”KATA KOMMER” AV MAJ WECHSELMANN

Dramadokumentär om agitatorn Kata Dalström spelas in i flera orter i Sverige. En av händelserna som finns med i filmen är Sandökravallerna år 1907. Scenen där arbetarna stormar in i strejkbrytarbarackerna på Sandö i ledning av bröderna Fritz och Henning Ståhl samt Albert Sundin och sedan döms i rätten med hårda straff med 14 andra, mestadels unga arbetare filmas in 3-5 september i Marieberg/Kramfors samt i Sollefteå.

ATR Västernorrland ansvarar tillsammans med sina teaterföreningar såväl för kostymerna som för medverkande. Vi söker statister till masscenen (stormandet) som spelas in i Marieberg/Kramfors söndag den 5 sep. Mycket män behövs, både barn i 12-15 års ålder, ungdomar och män i 30-50 år. Är du intresserad att vara med? Mejla lite info om dig själv till statist@atrvasternorrland.se.

INTRESSERAD AV LJUSSÄTTNING?
ATR-V arrangerar i samarbete med Nordlander Produktion en ljuskurs via Zoom med start på torsdag den 2 sep kl 18.30.  Fyra träffar, ca 60 minuter/gång. Du lär mer om placering och hängning av strålkastare, säkerhet, programmering, om ljussättning och samarbetet med regin, scenografi och mask, om momentsättning och keylight. Du kan vara nybörjare eller mer erfaren. Det kommer att användas ett speciellt ljusprogram som går att ladda ner till en vanlig PC. Anmälan/info på info@atrvasternorrland.se senast den 26 aug. Kursavgift 400 kr eller 100 kr/kväll, kan betalas med Swish eller via PG.

REGIUTBILDNING i samarbete med Teater Västernorrland startades på hösten 2020 och pågår under 2 år. På grund av pandemin blir det nystart på hösten 2021. Ansvarig ledare är teaterchefen Kristoffer Berglund. 18 deltagare från 11 olika föreningar och en folkhögskola, från 6 olika kommuner är med. Utbildning är fulltalig. Höstens utbildningshelger blir 30-31 oktober och 27-28 november.