Workshops i november

12 november: Dragking och att spela maskulin karaktär på scen.

Workshopen är för alla men vänder sig särskilt för tjejer och kvinnor. Har du som en kvinna nån gång behövt spela en man på scenen? Eller är det något som du skulle vilja prova? 

”Dragking och att spela maskulin karaktär på scen” av och med Teater Skaka från Nyköping.
Jenny /Liam Teasem är en etablerad dragartist som har uppträtt på både stora och små scener i Sverige. Senast nu på Stockholm pride. Hon sysslar inte bara med teater och Drag utan blandar in en touch av burlesk i sina nummer. 

Vi börjar med fika kl 10. 
Workshopen kör igång med en monologföreställning med två king karaktärer som Jenny spelar själv.  Efter reflektioner fortsätter vi med varierande teman:
*Sminkning / Skuggning / applicera skägg – Här skapas de karaktärerna som deltagarna vill arbeta med på golvet.
*Kostym / Kroppsspråk och status – Hur man kan använda sig av kroppen, de små detaljerna som förstärker en karaktär. Vad kan vara bra att tänka på.
* Röst – Hur man kan arbeta med rösten för att förstärka det maskulina.
* Mingel – Karaktärerna får mingla runt lite.
Lunch under dagen. Vi slutar senast kl 17.
Pris: 400 kr för ATR-medlemmar, 600 kr för icke-medlemmar. I priset ingår workshop, fika och lunch. Anmälan senast 8 nov info@atrvasternorrland.se. Meddela om ev specialkost.

13 november: DRAG YOU UP WITH PHOENIX

Chris Williams aka Phoenix är en etablerad dragshow-artist från Dalarna, bosatt i Uppsala. Med bred erfarenhet inom artist-branschen har Chris bland annat gjort stora framträdanden på Stockholm Pride men också runt om i Sverige på festivaler, evenemang och privata tillställningar. Chris föreläser, håller i workshops och arbetar som dragshowartist runt hela Sverige. 

I denna workshop utforskar vi den inre dragkaraktären och genom gestaltning, improvisation och karaktärsbygge går vi igenom grunder i drag så som makeup, scenkonst och hur du designar din drag. Lika unik som du, är också varje dragpersonlighet. Workshopen passar både för män och kvinnor, killar och tjejer. Det är även möjligt att jobba med king karaktärer.

 
Workshopen är till för dig som håller på med scenkonst, vill utöva drag på scenen, arbeta med genus eller vill förstå eller utforska en plattform inom HBTQIA+. Workshopen är till för alla som är nyfikna på Drag, både som skådespelare men också privat. Här får du skapa en egen karaktär, lära dig mer om drag-scenen och även växa som person och förstå mer om dig själv. 

Du kan ta med sminkbas, så som foundation, puder, mascara och kajal (eller allt till sitt egna smink). Vi har också smink på plats att använda.  
Om du har hemma klackskor i din egna storlek, paljetter, fjärdar, boor får du gärna ta med. VI har också plockat fram kläder för att låna. 
Vi börjar 09.30 med fika och slutar workshopen senast kl 17. Det blir även lunch under dagen.

Pris 400 kr för ATR-medlemmar och 600 kr för icke-medlemmar. I priset ingår workshop, fika och lunch.
Anmälan senast 8 nov info@atrvasternorrland.se. Meddela om ev specialkost.

Betalning på plats med kontant eller Swish, även fakturering är möjlig.  Begränsade antal platser, först till kvarn gäller.