Satsning på barn- och ungdomsteatergrupper

ATR Västernorrland gör en ekonomisk satsning för att starta barn- och ungdomsteatergrupper i Västernorrland. Medelåldern stiger i många föreningar och för att kunna locka yngre medlemmar måste föreningar kunna erbjuda teaterverksamhet för dem. Oftast är största problemet att det saknas ledare. Det är tufft att vara ledare och jobba helt ideelt. Därför har vi beslutat att bidra ekonomiskt i ledararvoden för utbildade teaterledare och -pedagoger.

Först ut är Kramfors och vi har tillsammans med Höga Kusten Teaterförening redan tidigare på hösten startat en barnteatergrupp i Ullånger och nu startar vi en ungdomsgrupp i centrala Kramfors Kulturens Bildningsförbund och Kramfors Kulturskola som samarbetspartner. Första träffen blir den 20 oktober kl 16 på Babelsberg.

Om du är 13-16 år och vill spela teater är du välkommen att vara med och anmäla dig på info@atrvasternorrland.se eller info@hogakustenteaterforening.se eller skicka sms eller ringa till Sarita 070-715 4659. Du blir medlem i Höga Kusten Teaterförening men medlemskapet är gratis för barn och unga t.o.m. 19 år.

Är din förening intresserad av att starta en barn- eller ungdomsgrupp? Kontakta ATR Västernorrland för information.